Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

Вівторок, 27 жовтня 2015, 10:36

Валютні "обмінники" контролюватимуть

обмін валют

Національний банк планує встановити вимоги щодо прозорості структури власності небанківських установ, що здійснюють діяльність з обміну валют.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

"Останнім часом ми бачили багато зловживань, пов'язаних із "сірим" або "чорним" ринком валюти, шахрайством тощо. Тому ми плануємо до кінця року врегулювати низку питань стосовно вимог до таких установ", − заявив перший заступник голови Національного банку Олександр Писарук.

За його словами, будуть запроваджені додаткові вимоги щодо капіталу таких небанківських установ, прозорості їх структури, ділової репутації власників. Також будуть посилені вимоги до приміщень, захищеності кас та сейфів.

Крім того, кожен пункт обміну валют повинен бути обладнаний реєстратором розрахункових операцій.

"Це чергові дії Національного банку із забезпечення прозорості та стабільності фінансової системи України. Ми бачимо значне просування в питанні прозорості банків і будемо застосовувати цей досвід на пов'язаних ринках", − зазначив Олександр Писарук.

Зазначимо, на сьогодні в Україні діяльністю з обміну валют займаються чотири небанківські установи через близько 1850 структурних підрозділів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.