Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Іспанія

zn.ua

Вівторок, 27 жовтня 2015, 11:59

В Іспанії розпустили парламент

Іспанія

Іспанський прем'єр Маріано Рахой розпустив парламент і оголосив, що вибори в країні відбудуться 20 грудня.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, у Іспанії з 4 грудня стартує передвиборча кампанія. За прогнозами, керівна Народна партія на чолі з Рахоєм може втратити абсолютну більшість в парламенті. Також аналітики пророкують кінець двопартійної системи і початок ери коаліцій.

За словами Маріано Рахоя, розпуск парламенту був запланованим кроком, згідно з передбаченими нормами в Іспанії.

Серед найбільших викликів, з яким довелося зіткнутися уряду, прем‘єр назвав проблему Каталонії, яка прагне від‘єднання від решти Іспанії. Однак позиція Мадрида в цьому питанні – категорична.

"Я не можу запропонувати референдум, який має на меті знищити єдність нашого народу. Це питання не може вирішуватися невеликою групою людей в одній частині Іспанії. Це повинно вирішуватися всією Іспанією", – наголосив прем‘єр.

Тим часом у Барселоні відбулося перше урочисте засідання новообраного парламенту Каталонії, більшість в якому на місцевих виборах у вересні здобули пронезалежницькі сили. Лідер Каталонії Артур Мас обіцяє розпочати процес відокремлення від Мадрида не пізніше 2017 року. Іспанський уряд збирався заблокувати цей процес.

Нагадаємо, у вересні прихильники відділення Каталонії від Іспанії перемогли на парламентських виборах в регіоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.