Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2015

Вівторок, 27 жовтня 2015, 13:15

Європа назвала вибори в Україні демократичними

вибори 2015

ЄС вважає місцеві вибори в Україні такими, що загалом відповідають демократичним вимогам.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як йдеться в заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби, місцеві вибори в Україні стали ще одним важливим кроком у зміцненні демократичного управління країною після президентських і парламентських виборів минулого року.

"Як зазначено в звіті ОБСЄ, вибори були конкурентоздатними, загалом добре організованими, і кампанія переважно дотримувалася демократичного процесу. Проте потрібні додаткові зусилля для подальшого підвищення законності й громадської довіри до виборчого процесу", – зазначили у Брюсселі.

Крім того, повідомляється, що проведення виборів виявилося неможливим з міркувань безпеки на деяких контрольованих урядом України територіях Донецької та Луганської областей. Вибори також не були проведені в Маріуполі, Красноармійську та Сватовому.

"Вибори в цих містах мають бути проведені в першу чергу, щоб також забезпечити їхнім громадянам реалізацію свого права голосу", – заявили у Європейській зовнішньополітичній службі.

Нагадаємо, Комітет виборців України зареєстрував понад 1,5 тис. порушень на місцевих виборах, які проходили 25 жовтня.

Найвища явка в Україні була зафіксована у Тернопільській та Львівській областях, а найнижча – на Донеччині та Луганщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.