Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

rbc.ua

Вівторок, 27 жовтня 2015, 14:27

Нацбанк розкриє оцінювання вартості цінних паперів

Нацбанк

Національний банк розкриває власну методику оцінки справедливої вартості цінних паперів.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

У Нацбанку стверджують, що розкриття цієї інформації дасть змогу підвищити довіру банків до дій регулятора, у тому числі в процесі регулювання ліквідності банківської системи.

Відтак, у основу методики оцінки справедливої вартості цінних паперів регулятором було покладено норми Міжнародного стандарту фінансової звітності 13 "Оцінка справедливої вартості".

"З метою вдосконалення підходів Національного банку до управління ризиками застави було також схвалено методику розрахунку коригуючих коефіцієнтів для цінних паперів, які приймаються регулятором як забезпечення виконання зобов’язань (у тому числі за операціями прямого репо)", – повідомляють у Нацбанку.

Крім того, з грудня Нацбанк розміщуватиме інформацію про справедливу вартість цінних паперів, які приймаються ним як забезпечення виконання зобов’язань, та коригуючих коефіцієнтів для них.

Нагадаємо, Національний банк планує встановити вимоги щодо прозорості структури власності небанківських установ, що здійснюють діяльність з обміну валют.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.