Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

bbc.com

Середа, 28 жовтня 2015, 15:11

Франція та Англія виступають проти розселення біженців

біженці

46% французів та британців відкидають ідею про те, що обов'язком їх країн є прийом біженців з країн, що потерпають від голоду та війн.

Про це повідомляє Українська правда.

Французький інститут громадської думки провів опитування в семи європейських країнах Франції, Голландії, Німеччині, Великій Британії, Італії, Іспанії і Данії.

Згідно з результатами, французів та британців підтримують у небажання приймати біженців іспанці (33%), італійці (32%) та німці (21%). Окрім того 63% французів вважає, що їхня країна вже й так прийняла багато іноземців, їх підтримують 48% іспанців і 33% німців.

Також французи лідирують серед тих, хто вважає, що найкращим рішенням нинішньої міграційної кризи стане посилення прикордонного контролю – такої думки дотримуютсья 30% французьких респондентів. Для прикладу, лише 15% німців та 8% іспанців вважає таке рішення вдалим для розв'язання кризи.

Натомість французи посіли останнє місце серед тих, хто вважає, що вирішити кризу можна шляхом стабілізації країн-походження мігрантів та допомоги їм – таку ідею підтримують лише 29% опитаних респондентів з Франції.

Водночас такий варіан вирішення кризи підтримують 55% німців, 46% данців та 45% іспанців.

Нагадаємо, Європа вирішила створити 100 тисяч додаткових місць у притулках для мігрантів під час позачергового саміту у Брюсселі.

З 8 жовтня Євросоюз розпочав переміщення 160 000 нелегальних мігрантів серед країн-членів ЄС. Також ЄС планує зміцнити зовнішні європейські кордони та збільшити фінансову допомогу Туреччині, Лівану і Йорданії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.