Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

zakarpattya.net.ua

Середа, 28 жовтня 2015, 17:34

На Львівщині з'являться ще дві нові громади

об'єднані громади

Мешканці населених пунктів Львівщини об'єдналися у Пасіки-Зубрицьку та Мостиську територіальні громади.

Про це йдеться у розпорядженні першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського № 663/0/5-15 та № 662/0/5-15 від 28 жовтня 2015 року.

«Затвердити висновок на відповідність Конституції та законам України проекту рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад сіл Крисовичі, Чишки, Нагірне Крисовицької сільської ради, сіл Пасіки-Зубрицькі, Горішній Пасіки-Зубрицької сільської ради, села Кротошин Кротошинської сільської ради у Пасіки-Зубрицьку територіальну громаду з центром у селі Пасіки-Зубрицькі», – йдеться у розпорядженні.

«Затвердити висновок на відповідність Конституції та законам України проекту рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад сіл Крисовичі, Чишки, Нагірне Крисовицької сільської ради, сіл Липники, Стрілецьке, Добощівка Липниківської сільської ради, міста Мостиська Мостиської міської ради у Мостиську територіальну громаду з центром у місті Мостиська», – йдеться у розпорядженні.

25 жовтня проходять вибори у 15 об’єднаних громадах на Львівщині, а у березні тут відбудуться ще одні вибори – війтів. Усі ці громади отримають близько 3,8 млрд грн для розвитку.

Нагадаємо, до виборів 2015 року намір об’єднатися у територіальні громади на Львівщині висловили 30 громад. Це громади Бродівського, Самбірського, Городоцького, Жидачівського, Микалаївського, Пустомитівсткого, Радехівського, Старосамбірського, Яворівського, Турківського, Дрогобицького, Сокальського, Жовківського та Стрийського районів.

Також раніше у Львівській ОДА створили робочу групу щодо перевірки рішень територіальних громад про об’єднання на відповідність законам України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.