Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стіна на кордоні

dt.ua

Четвер, 29 жовтня 2015, 09:08

Австрія відгородиться від біженців стіною

стіна на кордоні

Австрія планує побудувати паркан на головному перетині кордону, який використовують мігранти, що в'їжджають до країни зі Словенії.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Як заявив канцлер Австрії Вернер Файманн, такий крок влади не закриє кордон, але дозволить краще контролювати мігрантів, які прибувають.

Німеччина, тим часом, повідомила, що кількість депортованих мігрантів, яким відмовили у наданні притулку, невдовзі може зрости, а політика Австрії та Німеччини у питанні мігрантів стає більш жорсткою.

Зазначимо, за оцінками ООН, цього року до Європи на човнах прибули понад 700 тисяч людей – переважно зі  Сирії. Раніше Словенія заявила, що може звести паркан вздовж кордону з Хорватією, якщо план, про який країни ЄС домовилися в неділю, не буде реалізований.

Перед тим про плани побудувати власні бар'єри заявили Сербія, Румунія та Болгарія.

У неділю 11 країн-членів ЄС і три країни, які не входять до ЄС, домовилися створити центри прийому на ще 50 тисяч.

Нагадаємо, Європа вирішила створити 100 тисяч додаткових місць у притулках для мігрантів під час позачергового саміту у Брюсселі.

З 8 жовтня Євросоюз розпочав переміщення 160 000 нелегальних мігрантів серед країн-членів ЄС. Також ЄС планує зміцнити зовнішні європейські кордони та збільшити фінансову допомогу Туреччині, Лівану і Йорданії.

Угорщина у серпні завершила зведення стіни уздовж всього 175-кілометрового кордону із Сербією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.