Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Промисловість

scope-east.net

Понеділок, 9 липня 2012, 14:22

Кабмін доручив вивчити можливість проведення спецрозслідування проти імпорту нафтопродуктів

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству енергетики та вугільної промисловості вивчити можливість проведення спеціального розслідування проти імпорту нафтопродуктів. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр також доручив міністрові енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойку і голові правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євгенові Бакуліну опрацювати питання переробки нафти НАК на потужностях Кременчуцького ("Укртатнафта", Полтавська область) і Лисичанського НПЗ (ПрАТ "ЛиНІК", Луганська область).

Окрім того, Микола Азаров вважає за необхідне вивчити доцільність подальшого застосування плаваючого акцизу.

Нагадаємо, що 6 червня міністр економіки Петро Порошенко заявив про те, що його міністерство вивчає питання про можливість впровадження мита на імпортні нафтопродукти для стимулювання завантаження сировиною вітчизняних нафтопереробних заводів.

У березні Кабінет Міністрів розглядав можливість тимчасового скасування податку на додану вартість на імпорт нафтової сировини в Україну для стабілізації ринку нафтопродуктів.

На даний момент із шести нафтопереробних заводів в Україні повноцінно працює тільки Кременчуцький НПЗ. Лисичанський НПЗ призупинився на позаплановий ремонт ще у березні, а два західноукраїнських заводи – НПК «Галичина» (Львівська область) та НПК «Прикарпаття» (Івано-Франківська обл..)та  або не працюють, або переробляють мінімальні обсяги нафти.

Джерело: "Українські новини"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.