Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Фотопастка в лісі

vidun.kiev.ua

Четвер, 29 жовтня 2015, 17:00

"Львівліс" озброївся фотопастками

Фотопастка в лісі

У "Сколівських Бескидах" спостерігатимуть за тваринами з допомогою спеціальної цифрової фототехніки.

Як повідомляє прес-служба Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, в Національному природному парку "Сколівські Бескиди" для спостережень за природою використовуватимуть цифрові "фотопастки".

Це спеціальні електронні пристрої, які ведуть фото-та відеозйомку в будь-яку пору доби. 

Камери мають функції ММС та СМС, тобто є можливість моментально після зйомки отримувати необхідну інформацію. 

Як розповів Варіантам Головний еколог НПП "Сколівські Бескиди" Олег Куликів, прилади є спеціалізованими для фотозйомки саме в лісі. Коштують близько 400 доларів.

У лісівників парку є п'ять таких приладів, та в планах придбати більше. Використовують їх для спостереження за рідкісними червонокнижними тваринами, моніторингу території. 

Зараз камери використовуються єгерською службою, але в перспективі такі прилади мають бути у інспекторів. Працівники парку просять відвідувачів при виявленні невідомих предметів, закріплених на деревах або встановлених в інших місцях у лісі, не чіпати та не пошкоджувати, так як зазіхання буде зафіксовано самою фотопасткою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.