Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

pressclub.lviv.ua

Понеділок, 9 липня 2012, 14:27

Рухівці змусять регіоналів у місцевих радах Львівщини висловити своє ставлення до закону про мови

Депутати Львівської облради Олександр Ганущин та Андрій Корнат (Народний Рух України) планують надіслати звернення до представників Партії регіонів у місцевих радах Львівщини, у якому прохатимуть їх висловити своє ставлення до скандального «мовного» закону. Про це депутати заявили на прес-конференції сьогодні, 9 липня.

 

«Ми запропонуємо їм зробити три речі: по-перше, оприлюднити своє ставлення щодо ухвалення Закону України "Про засади державної мовної політики», по-друге, кожному регіоналу вийти з фракції, групи Партії регіонів, оскільки ця політична сила зрадила інтереси українського народу, по-третє, якщо вони дійсно є членами політичної партії «Партія регіонів», написати заяву про вихід із партії, і по-четверте, просимо проінформувати нас про прийняте рішення за трьома першими пунктами», - повідомив Ганущин.

За словами депутатів, всього вони нарахували 175 регіоналів у місцевих радах. Звернення до них будуть надіслані вже сьогодні, а протягом 10 днів ініціатори сподіваються отримати відповідь. Як розповів Ганущин, він вже не вперше ініціює подібні заходи, зазвичай відповіді на звернення дає близько 10% людей. 

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про засади державної мовної політики", що викликало рішучі протести опозиції. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.