Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

реєстрація

maydan.drohobych.net

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 15:21

Для реєстрації немовляти дозвіл не потрібний

реєстрація

У міграційній службі зазначили, що для того, щоб зареєструвати новонароджену дитину, дозвіл співвласників житла не потрібний.

Про це повідомляє Головне управління Державної міграційної служби у Львівській області.

Дитину до 14 років реєструють за місцем проживання батьків, а термін, коли особа, в тому числі дитина, має бути зареєстрована, становить 10 днів.

Для того, щоб зареєструвати новонароджену дитину дозвіл співвласників житла не потрібний.

Реєстрація здійснюється лише у тому територіальному міграційному підрозділі, де зареєстроване місце спільного проживання батьків, чи того з них, з ким проживатиме дитина.

Якщо батьки зареєстровані за однією адресою, то у підрозділ міграційної служби, на території якого планується зареєструвати новонароджену дитину, подається: свідоцтво про народження дитини; паспорти батьків; заява батьків про реєстрацію дитини.

Якщо батьки зареєстровані за різними адресами, то потріюно подати: свідоцтво про народження дитини;  паспорти батьків; заяву батьків про реєстрацію дитини; заяву-згоду другого з батьків на реєстрацію дитини за адресою другого з подружжя; довідку територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу ДМС про те, що дитина не зареєстрована разом з ним.

У разі якщо батьки зареєстровані в межах обслуговування одного територіального підрозділу, де саме і розглядається заява про реєстрацію місця проживання дитини, інформація перевіряється працівниками цього підрозділу або надається адресно-довідковим підрозділом відповідного територіального органу ДМС.

Вартість послуги становить 0,85 копійок та сплачується за реквізитами територіального міграційного підрозділу, де надається послуга.

Також у міграційній службі повідомили, що у тих районах, де працюють Центри надання адміністративних послуг, послугу можна оформити через них. Наразі ЦНАП відкриті лише у Сихівському районі (проспект Червоної Калини, 72 а) та Личаківському районі (вул. Костя Левицького, 67).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.