Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 16:55

Пенсії підвищать лише у травні 2016 року

пенсіонери

У наступному році передбачено, що пенсійні виплати збільшуватимуться двічі: у травні та грудні.

Про це повідомляє прес-служба урядового порталу.

За словами голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного, у 2016 році пенсії підвищуватимуть двічі.

«Але якщо буде дозволяти фінансова ситуація, то ці підвищення можуть відбутися і раніше. І я сподіваюсь, що під час проведення в наступному році збільшення пенсій ми будемо мати достатньо ресурсів для того, щоб підвищити пенсії не тільки тим, хто отримує у мінімальному розмірі, а і всім іншим категоріям громадян», – зазначив Олексій Зарудний.

Він також наголосив, що цьогорічне підвищення пенсій у вересні було здійснено на 3 місяці раніше, ніж планувалося, а підвищення розміру пенсій отримали в першу чергу найменш захищенні категорії пенсіонерів –7,5 млн осіб.

Також, окрім підвищення мінімального розміру пенсій, було збільшено й 11 видів пенсійних виплат. Зокрема доплата за понаднормовий стаж, мінімальні пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій, мінімальні пенсії шахтарям, мінімальні пенсії сім’ям загиблих військовослужбовців.

А з 2 листопада Пенсійний фонд починає фінансування виплати пенсій листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.