Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пустомитівский район

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 23:16

У Давидові намагаються відібрати перемогу у Віталія Дяківа

пустомитівский район

Сьогодні Пустомитівська районна виборча комісії постановила провести перерахунок голосів виборців, поданих за кандидатів на посаду сільського голови Давидівської сільради на одній із трьох дільниць, утворених для виборів до сільради. 

Таке рішення комісія ухвалила на підставі розгляду скарги одного із кандидатів, що програв вибори.

Про це Варіанти повідомили у виборчому штабі кандидата на посаду сільського голови Давидіва Віталія Дяківа.

Перерахунок буде здійснено на дільниці, де програв чинний голова.

Штаб Віталія Дяківа, який виграв вибори у чинного сільського голови,  згідно протоколів дільниць №460963, 460964, 460965 та протоколу Давидівської сільської виборчої комісії, вважає рішення районної комісії загрозливим, так як кімната, де зберігаються бюлетені, не опечатана належним чином, знаходиться в приміщенні сільської ради.  Доступ до неї мають сільський голова, а також інші працівники сільської ради. Отож вимога перерахунку голосів може свідчити про навмисне пошкодження бюлетенів, для того щоб після перерахунку спотворити результат виборів, - наголошено у повідомлені.

У повідомлені також стверджується, що скарга, на підставі якої був призначений перерахунок бюлетнів, складена з рядом порушень, зокрема згідно ст.97 ч.2 ЗУ «Про місцеві вибори» скарга, оформлена без додержання вимог ст.96 ЗУ «Про місцеві вибори» повертається суб’єкту звернення без розгляду. Також у скарзі порушено п.1. ч.1. ст.96 ЗУ «Про місцеві вибори», а саме не вірно вказана назва комісії,  а також не зазначено її місце знаходження. Також скаржник використовує як доказ акт, який був складений не відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, згідно протоколу Давидівської сільської виборчої комісії перемогу на виборах голови Давидівської сільської ради здобув Дяків Віталій Борисович, який набрав 1094 голоси, в той час як інші кандидати Хрунь І.С. та Фрис В.Я. набрали 1068 та 83 голоси, відповідно.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.