Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

Вівторок, 3 листопада 2015, 13:54

ВРУ запровадила штраф за звільнення з роботи мобілізованих

АТО

Верховна Рада посилила відповідальність роботодавців за звільнення мобілізованих працівників.

Сьогодні, 3 листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №2035а щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу.

За цей законопроект проголосувало 234 народних депутатів.

Відтак, юридичні та фізичні особи-підприємці за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які перебувають на військовій службі, несуть відповідальність у вигляді штрафу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Також порушення прав працівників-військовослужбовців тягне за собою накладення на посадових осіб підприємств, установ і організацій штрафу у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як йдеться у поясненні до закону, проект сприятиме реалізації встановлених державних гарантій працівників, призваних на військову службу та спрямований на підвищення захисту прав працівників, яким відповідно до законів України встановлені гарантії та пільги у разі, коли вони залучаються до військової служби.

Закон було прийнято у результаті аналізу звернень працівників, які свідчать про масові порушення їх прав, зокрема, працівників звільняють з роботи, своєчасно не виплачують заробітну плату тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.