Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

day.kiev.ua

Середа, 4 листопада 2015, 15:25

Сирійських біженців з Греції переселять до Люксембургу

біженці

Біженців, які прибувають до Греції морем, перевозять до Люкскмбурга.

Про це повідомляє Euronews.

Масове переселення біженців розпочалося у рамках розселення мігрантів серед країн-членів ЄС. Наразі перші тридцять біженців уже вирушили літаком з Афін до Люксембургу.

"Грецькі люди знають, що таке бути біженцем. Не будемо забувати, що Греція зіткнулася з гуманітарною кризою, однак навіть люди на островах простягнули біженцям руку допомоги", – заявив прем‘єр-міністр Греції Алексіс Ципрас.

Проте, за його словами, такого першого організованого переселення недостатнього. Мігранти і далі прибувають до Греції, зокрема на острів Лесбос, практично безупинно. На острові переповнені не лише табори для біженців, а й цвинтарі, де ховають загиблих в океані людей.

Зазначимо, лише у жовтні до Європи морем прибули понад 218 тисяч мігрантів та біженців. Така ж кількість ж шукачів притулку прибула до Європи за весь минулий рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.