Юрко Кардашевський,  4 листопада 2015

Фінальна гора та Галіція 13.0

Дмитро Тананевич/Олег Себов

Окрім глядацького SSS вболівальникам на XIII ралі Галіція було зручно переїжджати між СД у Миколаївському районі, оскільки організатори використали лише дві дороги для спецділянок.

Поки частина пілотів проходила тести на гравійних доріжках, де проходили СД ралі Галіція, інші взяли участь в останньому етапі чемпіонату України з гірських гонок 2015.

На минулій, XII, Галіції організатори проводили тести перед гірською гонкою, тому, можливо, гора зібрала так мало учасників (близько 20-и)

Гірська гонка відбулась на Верецькому перевалі 30 жовтня. Учасників було менше, ніж у Східниці, а наповнення ТОП-класу А4 було найменшим цього року. Але від цього гонка не втратила цікавості.

Автомобіль Володимира Петренка привезли технічкою на перевал, але Петренко так і не стартував, тож заруба в класі А4 відбувалася між Антоном Корзуном та Борисом Ганджою.

У цій дуелі кращим виявився Корзун, а Ганджа фінішував другим. Ці пілоти й посіли відповідні місця в абсолютному заліку.

Боротьба в найпотужнішому класі була відносно млявою, а от присутність кільцевиків на гірській гонці звертала на себе особливу увагу, оскільки усім було цікаво, як вистрелять кияни: Володимир Апостолюк, Валерій Жовтоног, Юрій Дріфтовський та Сергій Бабак у новій для себе дисципліні. Лише один з цих пілотів вже виступав один раз на горі – Сергій Бабак.

Володимир Апостолюк на ВАЗ 21083 фінішував першим у класі А3, обігнавши Вадима Єрохіна на Honda Civic Type R. Між ними, на другій позиції фінішував Юрій Дріфтовський, який виступав по черзі Апостолюком на одній і тій ж вісімці.

Зі своїм результатом Апостолюк на 21083 вліз на третю позицію абсолютного заліку.

У класі А2 – переможець Валерій Жовтоног на кільцевому Ford Fiesta, але він один пілот, який фінішував у цьому класі.

В А1 фінішував першим Микола Кравців із Самбора.

У класі А8К, як і у А2 теж був лише один учасник – Сергій Верланов на ВАЗ 2105. Він і повіз додому кубок за перше місце.

За підсумком сезону Петренко гарантував собі чемпіонський титул в абсолютному заліку. Друге місце у його учня Антона Корзуна. Третє місце у Бориса Ганджі. Ці ж пілоти посіли аналогічні місця у заліку А4.

В А3 переміг Єрохин Вадим (Київ), другий – Слезінський Олег (Львів).

В А2 переможцем став Лепьохін Юрій (Івано-Франківськ) на ВАЗ 2108.

В А1 за сезон найбільше назбирав очків Микола Кравців (Самбір) на ВАЗ 2108.

В класі стандарт в абсолютному заліку переміг Павло Чумаков на Mitsubishi Lancer EVO.

Другою стала Висоцька Ірина на Subaru Impreza, трійку кращих замкнув львів’янин Віталій Головачук на моноприводній техніці.

Ті, хто виступав на і на горі, і на ралі, швиденько збиралися і переїжджали у Львів, оскільки в суботу зранку вже починалося ознайомлення з гравійними доріжками та суперспецділянкою 13-го ралі Галіція.

На суперспецділянці ознайомлення почалося вже перед стартом. SSS розгорталася на території ТВК "Південний".

Для пілотів організували трасу протяжністю більше півтора кілометра, а на дистанції встановили бочки для розвороту на 360 та 540 градусів.

Також на дистанції були трампліни, один з яких, до речі, вивів з ладу автомобіль Павла Копильця. Екіпаж був змушений зійти з дистанції та рестартувати з 10-хвилинним штрафом.

За підсумком двох проходжень суперспецділянки провели нагородження трьох кращих екіпажів. Найшвидшим був Денис Сидоров, другим фінішував Антон Корзун, а замкнув трійку кращих Олександр Козлов.

У неділю зранку екіпажі відправилися на спецділянки у Миколаївському районі. Ці дороги не вперше використовують для ралі Галіція, але цього разу в селі Бродки вирішили заборонити ралі через село. Тож організатори внесли зміни у маршрут, аби не скорочувати загальної дистанції ралі.

Відтак десять спецділянок стартували на двох доріжках (два кола в одну сторону та три в іншу).

В абсолюті на XIII ралі Галіція, як і на попередній Галіції у Східниці, переміг Денис Сидоров зі штурманом Миколою Романовим.

Крім ЧУ з ралі, учасники змагалися й у заліку "Кубок Карпат" та "Ukraine Rally Legends". На ралі зійшло з дистанції 7 із 27 екіпажів. Якщо порівнювати із X ралі Галіція, де не фінішувала майже половина екіпажів, то ралі відбулося майже без сходів.

Залишився лише один етап ЧУ з ралі у Херсоні, який пройде в кінці місяця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.