Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

day.kiev.ua

Вівторок, 10 листопада 2015, 09:42

З 160 тис біженців ЄС розмістив лише 116

біженці

З початку жовтня держави-члени ЄС офіційно розмістили лише 116 біженців із 160 тис, які потребують притулку.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, Європа підготувала для нелегальних мігрантів 1418 місць у 14 країнах.

"Ми повинні на практиці продемонструвати європейську солідарність, зокрема, розподілити 160 тисяч біженців. Цей процес відбувається дуже повільно, і його треба поліпшити. Ми виступаємо також за постійний механізм перерозподілу після влаштування цих 160 тисяч", – зазначив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр.

Зазначимо, Німеччина – країна, куди насамперед намагаються дістатися мігранти.

Вчора, 9 листопада на засіданні у брюселі, Єврокомісія обговорювала деталі розміщення тисяч мігрантів і біженців.

"Якщо головні цільові країни, а саме Швеція і Німеччина, виявляться перевантаженими і змушені будуть закрити свої кордони, тоді це може спричинити ефект доміно. І не знаю, які наслідки це матиме для балканських країн. Ми повинні запобігти ризику, перед яким може опинитися Шенген. І ми не повинні допустити втрати культури гуманізму, який зміцнює Європейський Союз", – заявив представник Люксембургу, міністр Жан Ассельборн.

11 листопада відбудеться ключовий саміт ЄС у столиці Мальти за участі лідерів африканських країн, яких європейці закликають долучитися до вирішення міграційної кризи.

Нагадаємо, біженців, які прибувають до Греції морем, перевозять до Люкскмбурга. Наразі у Європі намагаються розподілили 160 тисяч біженців між країнами-членами Євросоюзу.

А з початку року до Німеччини прибули майже 800 тисяч мігрантів, за останній місяць – 181 тис осіб.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.