Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Самопоміч

Вівторок, 10 листопада 2015, 12:45

Двоє нардепів з Самопомочі проігнорували закон з пакету безвізового режиму з ЄС

Самопоміч

Руслан Сидорович та Олег Лаврик не голосували за закон про удосконалення інституту спецконфискації, необхідний для лібералізації безвізового режиму з ЄС.

Сьогодні, 10 листопада, Верховна Рада прийняла законопроект №2541а "Про внесення змін до Кримінального та Цивільного процесуального кодексів України щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації з метою усунення корупційних ризиків при її застосуванні".

Зазначимо, закон входить у пакет законопроектів, які необхідно прийняти для безвізового режиму з ЄС.

Відтак, у законопроекті йдеться, що гроші, цінності, в тому числі кошти, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, передані особою, яка вчинила злочин, передбачений цим Кодексом, третій особі, яка отримала чи придбала у підозрюваної, обвинуваченої чи засудженої особи майно, одержане злочинним шляхом, у випадках, передбачених частиною першою статті 961 цього Кодексу, безоплатно або в обмін, на суму, значно нижчу ринкової вартості, або знала чи повинна були знати, що мета такої передачі – уникнення конфіскації або спеціальної конфіскації, підлягає спеціальній конфіскації.

Також спеціальна конфіскація не може бути застосована до майна, яке перебуває у власності добросовісного набувача.

Законопроект підтримали 272 народних депутатів.

Із нардепів з Львівщини утрималися Єднак О.В. (позафракційний), Шурма І.М. (Опозиційний блок), а Мусій О.С. (позафракційний) бу відсутній. Сидорович Р.М. (Самопоміч) та Лаврик О.В. (Самопоміч) не голосували.

Нагадаємо, 5 листопада нардепи провалили поправку до Трудового колексу про антидискримінацію: її не підтримали шість депутатів з Львівщини.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.