Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

5.ua

Вівторок, 10 листопада 2015, 13:17

Нардепи прийняли закон про СБУ, необхідний для безвізового режиму з ЄС

Верховна Рада

Верховна Рада обмежила повноваження СБУ щодо розслідування кримінальних проваджень у сфері національної безпеки, необхідний для лібералізації безвізового режиму з ЄС.

Сьогодні, 10 листопада, Верховна Рада прийняла законопроект №2542а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рекомендацій Європейського Союзу з виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно уточнення підслідності органів досудового розслідування".

Відтак, виконуючи рекомендації Європейського Союзу, нардепи обмежили повноваження Служби безпеки України з розслідування кримінальних правопорушень у сфері національної безпеки і оборони та пов'язаних з тероризмом.

Зокрема, кримінальні провадження, розпочаті слідчими прокуратури, передаються відповідному органу досудового розслідування; досудове розслідування здійснюють слідчі прокуратури; матеріали кримінальних проваджень, досудове розслідування яких здійснюється органами прокуратури, передаються слідчими органів прокуратури Національному антикорупційному бюро України", а кримінальні провадження, розпочаті слідчими органів внутрішніх справ, безпеки та прокуратури передаються органам досудового розслідування.

Законопроект підтримали 325 народних депутатів.

Із нардепів з Львівщини не голосували Лаврик О.В. (Самопоміч), Сидорович Р.М. (Самопоміч), Левус А.М. (Народний фронт), Шухевич Ю.Р. (Радикальна партія Олега Ляшка), Мусій О.С. (позафракційний) бу відсутній.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада удосконалила інститут спецконфискації, не голосували двоє депутатів з Самопомочі. А 5 листопада нардепи провалили поправку до Трудового колексу про антидискримінацію: її не підтримали шість депутатів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.