Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

паркомат

sea.com.ua

Вівторок, 10 листопада 2015, 15:38

У Львові тестують паркомати, які приймають банківські картки

паркомат

«Львівавтодор» закупив 2 паркомати, загальною вартістю понад 200 тис грн, розраховуватись у яких можна банківськими картками.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Один паркомат встановили минулого четверга на пл. Міцкевича (біля Укрсоцбанку), інший – наступного дня на просп. Шевченка (біля «Пузатої хати»). Вартість складає близько 110 тис грн за кожен. Ці кошти ЛКП «Львівавтодор» виплачуватиме самостійно з розтермінуванням платежу впродовж року.

Паркомати закупили у київської компанії «СЕА Електроніка», яка розробила їх спільно з ПриватБанком. Однак, як зазначає начальник відділу з паркування ЛКП Сергій Париляк, близько 90% деталей цих апаратів – імпортного виробництва.

Оплатити паркування можна буде 2 способами: провівши будь-якою банківською карткою по терміналу, або ж сплативши безконтактно карткою MasterCard: для цього її потрібно буде просто піднести до терміналу. Суму, що відповідає вартості проїзду, буде автоматично знято з рахунку без жодних додаткових комісій. Оплату підтвердять звуковий і світловий сигнали. Після цього друкується чек, який користувач паркінгу повинен поставити за щітку очистки лобового скла, щоб інспектори могли бачити, що оплату проведено.

Вартість паркування в центральній частині міста наразі становить 4 грн за год, на іншій території Львова – 2 грн. Така ціна є неадекватною, підкреслює Олег Береза, адже, за його словами, більш-менш ринкова ціна зараз складає близько 10 грн. Та піднімати її наразі не планують.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.