Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

Середа, 11 листопада 2015, 10:15

Львівські нардепи з БПП та Самопомочі проти безвізового режиму та за дискримінацію

Верховна Рада

П'ятнадцять нардепів з Львівщини не підтримали одну з обов'язкових умов для безвізового режиму з ЄС, а саме: антидискримінаційну норму до Трудового кодексу.

Вчора, 10 листопада, на сесії Верховної Ради, нардепи провалили проект закону №3442 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу), за основу та в цілому.

Зазначимо, прийняття цього закону є однією із умов для безвізового режиму з ЄС, а сам законопроект передбачає визначити основні принципи правового регулювання трудових відносин та заборонити будь-яку дискримінацію, зокрема порушення принципу рівноправ'я, пряме чи непряме обмеження прав працівників, незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, стану здоров'я, інвалідності тощо.

Відтак, підтримали законопроект лише 207 нардепів, 25 проголосували проти, не голосували 77 народних обранців, а 31 нардеп – утримався.

Щодо народних депутатів, які пройшли у Верховну Раду від Львівщини, то законопроект підтримали: Дубневич Б.В. (Блок Петра Порошенка), Дубневич Я.В. (Блок Петра Порошенка), Лопушанський А.Я. (Блок Петра Порошенка), Кацер-Бучковська Н.В. (Народний фронт), Кіт А.Б. (Блок Петра Порошенка), Величкович М.Р. (Народний фронт), Кадикало М.О. (Народний фронт), Парубій А.В. (позафракційний), Добродомов Д.Є. (позафракційний), Юринець О.В. (Блок Петра Порошенка), Кубів С.І. (Блок Петра Порошенка), Левус А.М. (Народний фронт), Васюник І.В. (Народний фронт), Скрипник О.О. (Самопоміч), Батенко Т.І. (позафракційний), Єднак О.В. (позафракційний), Подоляк І.І.(Самопоміч), Парубій А.В. (позафракційний).

Не голосували за закон Антонищак А.Ф. (Блок Петра Порошенка), Лаврик О.В. (Самопоміч), Хміль М.М. (Народний фронт), Козак Т.Р. (Опозиційний блок), Гопко Г.М. (позафракційна).

Вирішили утриматися Матківський Б.М. (позафракційний), Березюк О.Р. (Самопоміч), Підлісецький Л.Т.(Самопоміч), Парасюк В.З. (позафракційний), Кіраль С.І. (Самопоміч).

Мусій О.С. (позафракційний), Бондар М.Л. (Народний фронт), Сидорович Р.М.(Самопоміч) не з'явилися на сесію, а проти законопроекту про заборону дискримінації проголосували Шухевич Ю.Р. (Радикальна партія Олега Ляшка) та Шурма І.М. (Опозиційний блок).

Нагадаємо, 10 листопада народні депутати прийняли за основу проект Трудового кодексу України без врахування антидискримінаційної норми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.