Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ednist.info

Середа, 11 листопада 2015, 13:55

Радянські гуртожитки планують передати громадам

Верховна Рада

Верховна Рада планує передати у комунальну власність гуртожитки, включені до статутних капіталів приватних товариств.

Сьогодні, 11 листопада Верховна Рада прийняла за основу проект закону №1076 щодо удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків.

Це рішення підтримали 248 народних депутатів. 

Відтак, законопроектом пропонується чітко визначити, що гуртожитки, включені до статутних капіталів, передаються у власність територіальної громади на безкомпенсаційній основі за рішенням власника гуртожитку або на частково-компенсаційній основі за спільним рішенням власника гуртожитку та сесії місцевої ради.

Також гуртожитки можуть передати на частково-компенсаційній основі за спільним рішенням власника гуртожитку та сесії місцевої ради або за рішенням суду за позовом місцевої ради.

І лише за рішенням суду за позовом власника гуртожитку буде можливою їх повна грошова компенсація.

Нагадаємо, сьогодні 15 нардепів з Львівщини не підтримали одну з обов'язкових умов для безвізового режиму з ЄС, а саме: антидискримінаційну норму до Трудового кодексу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.