Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Канадська аптечка

pressclub.lviv.ua

Середа, 11 листопада 2015, 15:54

Канадці обдарували українських військових аптечками

Канадська аптечка

Канадські лікарі на Яворівському полігоні подарували українським бійцям 1700 аптечок.

Канадські учасники навчань на Яворівському полігоні передали своїм українським учням 1700 аптечок, – повідомляє прес-служба Яворівської РДА. Амуніція зібрана військовими медиками Канади.

Вартість одної аптечки 175 канадських доларів, розрахована на те, щоб військовослужбовець міг за перші десять хвилин надатидомедичну допомогу собі або своєму товаришеві.

"Канадські військові лікарі, які зараз навчають українських військовослужбовців на Яворівському полігоні, передусім акцентуютьувагу на домедичній допомозі. Ці знання і навики, які вони передають українським воякам, тепер підкріплено набором медикаментів, засобів для зупинення кровотечі та інших екстрених заходів для порятунку життя", – зазначив фельдшер медичної служби тридцятої окремої механізованої бригади Олег Брацюк.

За його словами, у країнах НАТО, зокрема, й Канади, первинну медичну підготовку проходить увесь особовий склад, а вже потімпоглиблено навчають стрільців-санітарів, санітарів та санінструкторів, які відповідають за більш якісне надання медичної допомогина першій лінії зіткнення.

Пройшовши такий курс, будь-який солдат може надатидопомогу в бойових умовах, бо якщо грамотно зробити це упродовж перших десяти хвилин, шанси на порятунок суттєво збільшуються. Саме цей стандарт Альянсу тепер запроваджують у зоні АТО.

Нагадаємо, що минулого тижня на Яворівському полігоні заврешились міжнародні навчання "Фіарлес Гардіан-2015", де на церемонії закриття було оголошено про старт маштабніших навчань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.