Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Березюк

Четвер, 12 листопада 2015, 12:44

ВРУ заборонила дискримінацію: Березюк утримався, Васюник не голосував

Олег Березюк

Верховна Рада прийняла закон про заборону на дискримінацію за сексуальною орієнтацією.

Сьогодні, 12 листопада, на сесії Верховної Ради нардепи ухвалили проект закону №3442 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу), за основу та в цілому.

Йдеться про поправки щодо заборони дискримінації за сексуальною орієнтацією. Заборона дискримінації є однією з обов'язкових умов для безвізового режиму з ЄС.

За це рішення проголосували 234 нардепи при 226 мінімально необхідних, 42 проголосували проти, 18-утрималися, 39 не голосували.

Зокрема, законопроект підтримали такі нардепи з Львівщини: Дубневич Б.В. (Блок Петра Порошенка), Дубневич Я.В. (Блок Петра Порошенка), Лопушанський А.Я. (Блок Петра Порошенка), Антонищак А.Ф. (Блок Петра Порошенка), Юринець О.В. (Блок Петра Порошенка), Кубів С.І. (Блок Петра Порошенка), Бондар М.Л. (Народний фронт), Кацер-Бучковська Н.В. (Народний фронт), Величкович М.Р. (Народний фронт), Кадикало М.О. (Народний фронт), Левус А.М. (Народний фронт), Добродомов Д.Є. (позафракційний), Гопко Г.М. (позафракційна), Єднак О.В. (позафракційний), Парубій А.В. (позафракційний), Батенко Т.І. (позафракційний), Матківський Б.М. (позафракційний), Подоляк І.І.(Самопоміч),Підлісецький Л.Т.(Самопоміч), Кіраль С.І. (Самопоміч), Сидорович Р.М.(Самопоміч)

Не голосували за закон Кіт А.Б. (Блок Петра Порошенка), Васюник І.В. (Народний фронт), Хміль М.М. (Народний фронт).

Проголосували проти прийняття поправки до Трудового кодексу нардепи Шурма І.М. (Опозиційний блок), Козак Т.Р. (Опозиційний блок) та Шухевич Ю.Р. (Радикальна партія Олега Ляшка)

Не з'явилися на сесію Мусій О.С. (позафракційний), Парасюк В.З. (позафракційний), Лаврик О.В. (Самопоміч) та Скрипник О.О. (Самопоміч).

А ось утримався від голосування лише Березюк О.Р. (Самопоміч).

Зазначимо, згідно з текстом законопроекту, забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження.

Нагадаємо, цей законопроект виносився на голосування 10 листопада, проте депутати його провалили. 15 нардепів з Львівщини не підтримали правку про антидискримінацію.

Також 10 листопада народні депутати прийняли за основу проект Трудового кодексу України, проте без врахування антидискримінаційної норми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.