Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

Четвер, 12 листопада 2015, 15:13

АМКУ зобов'язали оприлюднювати усі рішення

Верховна Рада

Нардепи проголосували за прозорість діяльності Антимонопольного комітету України.

Сьогодні, 12 листопада, на сесії Верховної Ради нардепи ухвалили законопроект №2102 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України".

Закон вводить для Антимонопольного комітету обов'язок публікувати всі його рішення як у галузі порушеного конкурентного законодавства, так і про надання дозволів на концентрацію підприємств на окремих ринках.

Зазначимо, раніше, на відміну від судових рішень, рішення АМКУ ніколи не публікувалися.

"Органи Антимонопольного комітету України оприлюднюють рішення за результатом розгляду справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету протягом 10 робочих днів з дня його прийняття. Рішення підлягає оприлюдненню в повному обсязі, крім інформації, яка визначена  інформацією з обмеженим доступом. Інформація з обмеженим доступом має бути виключена або зачорнена, чи змінена в інший спосіб, який забезпечує достатній її захист та достатню прозорість щодо обґрунтування органом Антимонопольного комітету прийнятого рішення", – йдеться у законопроекті.

За законопроект проголосували 263 народних депутатів. З нардепів з Львівщини його підтримали: Дубневич Б.В. (Блок Петра Порошенка), Дубневич Я.В. (Блок Петра Порошенка), Юринець О.В. (Блок Петра Порошенка), Кубів С.І. (Блок Петра Порошенка), Кіт А.Б. (Блок Петра Порошенка), Бондар М.Л. (Народний фронт), Кацер-Бучковська Н.В. (Народний фронт), Величкович М.Р. (Народний фронт), Кадикало М.О. (Народний фронт), Васюник І.В. (Народний фронт), Добродомов Д.Є. (позафракційний), Гопко Г.М. (позафракційна), Батенко Т.І. (позафракційний), Єднак О.В. (позафракційний), Парубій А.В. (позафракційний), Шурма І.М. (Опозиційний блок), Козак Т.Р. (Опозиційний блок), Кіраль С.І. (Самопоміч), Підлісецький Л.Т.(Самопоміч), Подоляк І.І.(Самопоміч), Сидорович Р.М.(Самопоміч)

Не з'явилися Антонищак А.Ф. (Блок Петра Порошенка), Лопушанський А.Я. (Блок Петра Порошенка), Левус А.М. (Народний фронт), Матківський Б.М. (позафракційний), Мусій О.С. (позафракційний), Парасюк В.З. (позафракційний), Лаврик О.В. (Самопоміч), Скрипник О.О. (Самопоміч), Шухевич Ю.Р. (Радикальна партія Олега Ляшка).

Відмовився голосувати Хміль М.М. (Народний фронт) та Березюк О.Р. (Самопоміч).

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла поправки до закону про трудовий кодекс щодо заборони дискримінації за сексуальною орієнтацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.