Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

incognita.day.kiev.ua

Четвер, 12 листопада 2015, 15:54

Злочинами посадовців займатиметься Державне бюро розслідувань

Верховна Рада

Верховна Рада створила Державне бюро розслідувань.

Сьогодні, 12 листопада, на сесії Верховної Ради нардепи ухвалили закон №2114 "Про Державне бюро розслідувань".

Відтак, Державного бюро розслідувань буде працювати у правоохоронній сфері, а його основними завданнями будуть:

- виявлення, розкриття, припинення і розслідування злочинів, пов'язаних з діяльністю організованих груп та злочинних організацій;

- виявлення, розкриття і розслідування випадків катування та інших злочинів, пов'язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених працівниками правоохоронних органів;

- виявлення, розкриття і розслідування особливо тяжких насильницьких злочинів, за які Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді довічного позбавлення волі;

- розкриття і розслідування злочинів, вчинених службовими особами;

- розкриття і розслідування злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро України, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури .

Законом визначено також структуру і чисельність ДБР.

 За цей законопроект проголосував 241 народний депутат. З нардепів з Львівщини його підтримали: Дубневич Я.В. (Блок Петра Порошенка), Юринець О.В. (Блок Петра Порошенка), Кубів С.І. (Блок Петра Порошенка), Лопушанський А.Я. (Блок Петра Порошенка), Антонищак А.Ф. (Блок Петра Порошенка), Бондар М.Л. (Народний фронт), Кацер-Бучковська Н.В. (Народний фронт), Величкович М.Р. (Народний фронт),  Васюник І.В. (Народний фронт), Батенко Т.І. (позафракційний), Добродомов Д.Є. (позафракційний), Гопко Г.М. (позафракційна), Парасюк В.З. (позафракційний), Єднак О.В. (позафракційний), Парубій А.В. (позафракційний), Кіраль С.І. (Самопоміч), Підлісецький Л.Т.(Самопоміч), Подоляк І.І.(Самопоміч), Сидорович Р.М. (Самопоміч) та Березюк О.Р. (Самопоміч).

Відмовився голосувати Дубневич Б.В. (Блок Петра Порошенка), Кіт А.Б. (Блок Петра Порошенка), Кадикало М.О. (Народний фронт), Хміль М.М. (Народний фронт), Козак Т.Р. (Опозиційний блок), Шухевич Ю.Р. (Радикальна партія Олега Ляшка).

Не з'явилися Левус А.М. (Народний фронт), Матківський Б.М. (позафракційний), Мусій О.С. (позафракційний),  Лаврик О.В. (Самопоміч), Скрипник О.О. (Самопоміч), утримався – Шурма І.М. (Опозиційний блок).

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла поправки до закону про трудовий кодекс щодо заборони дискримінації за сексуальною орієнтацією та проголосувала за прозорість діяльності Антимонопольного комітету України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.