Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТЕС

lviv.comments.ua

Четвер, 12 листопада 2015, 17:26

Китайці збудують у Львові ТЕС на альтернативному паливі

ТЕС

Китайські інвестори мають намір збудувати у Львові теплову електростанцію на водовугільному паливі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, максимальна потужність ТЕЦ, яка для виробництва енергії використовуватиме водовугільне паливо, як альтернативу природному газу, буде близько 100 МВт.

Іноземні інвестори розповіли про успішний досвід проектування та будівництва ТЕС на водовугільному паливі у Китаї, зокрема Пекіні та інших великих містах. За їх словами, водовугільна суміш дозволяє суттєво зменшити витрати при виробництві теплової і електричної енергії. До того ж таке паливо є значно екологічнішим у порівнянні зі звичайним вугіллям.

У перспективі на Львівщині інвестори із Китаю також готові збудувати збагачувальну фабрику у районі Львівсько-Волинського вугільного басейну, щоб використовувати підготовлене вугілля для виробництва енергії на новій ТЕС.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив інвесторів, що облдержадміністрація максимально сприятиме в реалізації такого проекту.

"Це дозволить нам створити нові робочі місця та зробити впевнений крок на шляху до енергетичної незалежності області та України в цілому", – зазначив Олег Синютка.

Нагадаємо, японська компанія "Фуджікура" відкриває на Львівщині підприємство з виробництва автокомпонентів та створить 1500 робочих місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.