Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Зробимо Львів кращим

Четвер, 19 листопада 2015, 15:30

У Львівській міській раді обговорили конкурс соціально-культурних проектів "Зробимо Львів кращим"

Зробимо Львів кращим

У Львівській міській раді відбулося публічне представлення нової редакції проекту Програми надання фінансової підтримки ГО на реалізацію соціально-культурних проектів "Зробимо Львів кращим".

У проекті, зокрема, зазначається, що для участі у конкурсі громадські організації не подаватимуть паперовий пакет документів, а заповнюватимуть на офіційній веб-сторінці Львівської міської ради аплікаційну форму конкурсу, що значно спростить форму подачі заяв.

Зі слів Ореста Файфурки, начальника відділу інформаційного партнерства ЛМР, у новій редакції Програми чітко визначений період подачі заяв, який раніше відбувався в різний час.

Щоважливо, передбачено також можливість отримання відшкодування витрат на адміністрування проекту до 10% кошторису проекту.

Як повідомив посадовець, проекти громадських організацій, які отримали за реалізацію соцкультпроекту у поточному році оцінку 15 і більше балів, отримують додатково 0,2 бали до середнього балу. Автора найкращого реалізованого проекту нагородять дипломом міського голови. Серед очікуваних результатів – зростання активності та кількості громадських організацій, залучених до виконання суспільно значимих для міста функцій.

Віталій Загайний, голова Центру Громадянських Ініціатив, наголосив на необхідності залучення до розгляду конкурсних проектів представників громадських організацій, які мали б увійти до складу конкурсної комісії.

Натомість на думку Богдани Брилинської, в.о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР, потрібно чітко визначити критерії відбору ГО до складу комісії, аби уникнути лобіювання одне одного. Ще один варіант – участь представників громадських рад, які будуть створені при профільних управліннях.

"З мого боку була пропозиція виокремити окремий пул, з якого фінансуватимуть соцкультпроекти. Адже якесь управління може собі дозволити виділити на це 270 тисяч гривень, а якесь – тільки 60 тисяч гривень. Але це не означає, що в цього управління є менша потреба в їх реалізації. Тобто для того, щоб програма була ефективною, доцільно в бюджеті закладати кошти окремою стрічкою для спеціальної програми Львівської міської ради соціально-культурних проектів", – зазначила Богдана Брилинська.

Нагадаємо, до 16 листопада 2015р. можна подавати пропозиції та зауваження до проекту Програми на ел. скриньку 539lmr@gmail.com.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.