Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

dcz.gov.ua

П'ятниця, 13 листопада 2015, 18:30

На Львівщині найбільшу зарплату пропонують спеціалістам з продажів

Центр зайнятості

Працедавці Львівщини пропонують спеціалістам з нерухомості та продажів близько 15 тис грн, проте найчастіше шукають продавців та будівельників.

Про це повідомляють аналітики OLX.

Проаналізувавши 3 500 вакансій та близько 1 000 резюме, представлені на онлайн-ресурсі приватних оголошень OLX.ua на Львівщині, аналітики сайту з'ясували, які професії найчастіше обирають мешканці Львівської області.

Відтак, за даними OLX, на Львівщині найпопулярнішими серед роботодавців на сьогодні сферами є «Роздрібна торгівля/продажі» (623 вакансії), «Будівництво» (440 вакансій) та «Транспорт і логістика» (380 вакансій).

Рідше працедавці розміщують вакансії у категоріях «Юриспруденція та бухгалтерія» (23 вакансії) та «Культура/мистецтво» (17 вакансій). А найбільше резюме публікують у розділах «Транспорт і логістика» (155 резюме) та «Будівництво» (127 резюме).

Щодо шукачів роботи, то найчастіше користувачі сайту шукають оголошення за запитами: продавець, перукар, дизайнер, водій, репетитор, бармен, бухгалтер. В області найбільшу заробітну плату пропонують спеціалістам з нерухомості та продажів (може становити близько 15 000 грн з урахуванням відсотка від продажів).

Також ці дані ілюструють, що все більше львів’ян користуються послугами ресурсу для пошуку роботи. Так, наприклад, у червні цього року на ресурсі в області у категорії «Робота» користувачі сайту розмістили 1 996 вакансій і 385 резюме, а у вересні – вже на 39% та 11% більше.

Загалом, така динаміка зберігається й у цілому по Україні: так за червень-жовтень 2015 року опубліковано на 44% більше оголошень у категорії «Робота», ніж за аналогічний період у 2014 році.

Нагадаємо, кількість зареєстрованих безробітних на кінець вересня цього року на Львівщині становила 21,5 тис. осіб, з них 62,6% – жінки та 45,1% – молодь у віці до 35 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.