Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Понеділок, 16 листопада 2015, 11:10

На Львівщині – понад 20 тис безробітних

Центр зайнятості

У жовтні кількість зареєстрованих безробітних становила 20,5 тис. осіб, з них 64,6% – жінки та 47,7% – молодь у віці до 35 років.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За професійними групами безробітні розподілялись: 17,9% – працівники сфери торгівлі та послуг; 16,5% – законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі); 15,5% – фахівці; 13,1% – професіонали; 10,4% – кваліфіковані робітники з інструментом; 9,1% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин; 8,5% – працівники найпростіших професій; 7,4% – технічні службовці; 1,6% – кваліфіковані робітники сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства.

А рівень зареєстрованого безробіття у області на кінець жовтня цього року становив 1,3% населення працездатного віку.

На 10 вільних робочих місць на кінець жовтня претендувало 95 безробітних. За міськими центрами зайнятості цей показник коливався від 38 осіб у Львівському МЦЗ до 895 осіб – у Моршинському МЦЗ.

За професійними групами найбільший попит спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (28,0% від загальної кількості заявлених вакансій), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин (19,6%), працівників сфери торгівлі та послуг (17,2%), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,9%), технічних службовців (3,3%).

Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць спостерігалося на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів) – 274 особи та на технічних службовців – 211 осіб.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримали допомогу по безробіттю впродовж жовтня становила 17,6 тис. осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю склав 1279 грн.

Нагадаємо, кількість зареєстрованих безробітних на кінець вересня цього року становила 21,5 тис. осіб, з них 62,6% – жінки та 45,1% – молодь у віці до 35 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.