Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Дрон

дрон-погляд на зони екологічного лиха

Понеділок, 16 листопада 2015, 11:42

Екологи в боротьбі за збереження природи не можуть обійтись без медіа – Дмитро Скрильніков

дрон-погляд на зони екологічного лиха

Незалежні екологи в своїх розслідуваннях обов’язково залучають медіа і журналістів, адже лише за їхньої допомоги вдається надати екологічній проблематиці необхідний резонанс і отримати реакцію суспільства, – заявив голова ГО «Бюро екологічних розслідувань» Дмитро Скрильніков у виступі на тренінгу «Як писати про екологію у нових медіа», який відбувся 13 листопада у ЛНУ ім. Івана Франка. 

Дмитро Скрильніков навів приклади розслідувань, які сьогодні проводить ГО «Бюро екологічних розслідувань» з залученням журналістів з різних видань, а саме: боротьба проти будівництва малих ГЕС в Карпатах, боротьба з контрабандою рідкісних видів тварин, боротьба за закриття дельфінаріуму у Трускавці, а також боротьба з незаконними вирубками лісів в Карпатах.

«Ми будуємо наші стосунки з журналістами на засадах партнерства, адже екологічна громадськість у розслідуваннях, які нею проводяться, відстоює інтереси й права громад, а не бізнесу», - наголосив незалежний еколог.

Голова правління Товариства «Зелений хрест» Олександр Волошинський у своєму виступі зосередився на проблемі неефективного ведення лісного господарства і незаконних вирубок лісів. Він ознайомив журналістів та студентів з результатами соціологічного опитування, згідно яких основною причиною незаконних вирубок лісів в Карпатах є низький рівень життя і освіченості населення цих територій. Незадовільний рівень життя спонукає селян до крадіжок лісу та встановлення незаконних пілорам. Іншою причиною неналежного стану збереження лісів є також недосконалість українського законодавства в цій сфері.

Директор Західного центру Українського відділення Всесвітньої лабораторії Петро Грицишин зосередився у виступі на проблемі збереження водних ресурсів транскордоння, а саме річки Західний Буг. Вже близько п’яти років він працює над популяризацією ідеї нових підходів до екосанітарії, а саме використання сухих туалетів як важливого елементу органічного ведення сільського господарства, що також дозволить очистити водні ресурси регіону від нечистот та інших шкідливих елементів.

Студенти і журналісти цікавились і отримали консультацію незалежних екологів у питаннях функціонування та проблем сміттєзвалищ, гудронів, забруднення повітря та ін. Також обговорили можливості використання новітніх технологій, а саме дронів, у проведенні екологічних розслідувань у Львові та області. 

Тренінг «Як писати про екологію в нових медіа» був проведений в рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини"

Нагадаємо, у липні редакція ІА "Варіанти" в партнерстві з фахівцями Товариства "Зелений хрест", кафедри нових медіа ЛНУ ім. І. Франка й Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА розпочали реалізацію проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини".
Проект "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" покликаний активізувати зусилля місцевої влади, громадськості та журналістів регіону на вирішення екологічних проблем, які є джерелами соціальної напруги і які перешкоджають інтеграції до ЄС.

Проект реалізується за підтримки Freedom House та Міністерства закордонних справ уряду Норвегії і триватиме до липня 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.