Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

zakarpattya.net.ua

Середа, 18 листопада 2015, 15:13

На Львівщині можуть ліквідувати новостворену громаду

об'єднані громади

Об'єднані громади Львівщини вмовляють об'єднуватися відповідно до рішення уряду.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

17 листопада керівник Офісу реформ Віталій Корецький та експерт Андріян Фітьо обговорили перспективний план, який подав Кабінет Міністрів.

Відповідно до плану Грабовецька територіальна громада у Стрийському районі, де вже відбулися перші вибори, об'єднана не рішенням уряду, відтак, представники Офісу реформ спільно з Львівською ОДА, як зазначають у Львівській ОДА, намагатимуться вирішити це питання.

Ймовірно, посадовці переконуватимуть мешканців області об'єднюватися за перспективним планом, який уряд визначив для Львівщини.

Також вирішено приєднати, згідно із перспективним планом, до Східницької територіальної громади у Дрогобицькому районі Ластівчанської сільської ради, що належить до Турківського району.

Також на Самбірщині у п'ятнадцяти новостворених громадах відбулися перші вибори, наразі вони сформовують власні органи влади.

Нагадаємо, нещодавно уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним на Львівщині мають бути утворені 85 нових громад, проте цей план не враховує громад, які уже об'єдналися та у яких уже відбулися перші вибори.

У березні у об'єднаних громадах відбудуться вибори війтів. Усі ці громади отримають близько 3,8 млрд грн для розвитку.

Додамо, наприкінці тижня новим керівником львівського Офісу реформ замість Ореста Матвіїшина був призначений Віталій Корецький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.