Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

павлів володимир

Середа, 18 листопада 2015, 19:54

Особливий економічний статус Єврорегіону «Галичина» - нові можливості для галичан – Павлів

павлів володимир

Наділення Галичині особливого економічного статусу Єврорегіону дозволить сформувати абсолютно нову економічну і політичну реальність.    

Таку думку висловили учасники круглого столу на тему «Особливий економічний статус Єврорегіону «Галичина», який відбувся 17 листопада у Львові за сприяння Європейської Галицької Асамблеї.

«Ми повинні недвозначно заявити про перспективи єврорегіону, і про нової конституційної моделі взаємовідносин між Галичиною та Києвом. Для чого регіону особливий економічний статус? Особливий економічний статус - це 48% податків і зборів, які залишаються на місцях, як у Німеччині чи Польщі, а не так як зараз, коли на місцях залишається тільки близько 18% зборів », -заявив голова ГО «Європейська Галицька Асамблея», публіцист Володимир Павлів.

Учасники круглого столу відзначили, що дуже важливо не забувати про близькість Галицького регіону з Польщею, яка повинна почати давати перспективи розвитку, а не створювати бар'єри.

Для цього, на думку виступаючих, можна було б ініціювати створення спеціального єврорегіону «Галичина» - на територіях, які колись належали до цього історичній освіті.

Учасники круглого столу були одностайні - необхідно відкрити візові кордону, щоб люди могли заробляти там, де їм платять гідну заробітну плату. Звичайно, в ідеалі потрібно створити такі економічні та соціальні умови в регіоні, завдяки яким жителі Галичини отримають можливість працювати і заробляти на своїй землі хоча б зіставні, скажімо, з Польщею гроші, але здоровий глузд підказує - майбутнє за розумним компромісом трудової міграції та нових робочих місць на Галичині. Очевидно, що все це можливо реалізувати за умови надання Галичині особливого економічного статусу Єврорегіону. 

Важливість дискусії не затьмарила навіть ексцентрична витівка невідомих людей, котрі заявилися на дискусію з малозрозумілими претензіями, але так і пішли ні з чим.

У роботі круглого столу взяли участь депутат Львівської обласної ради Андрій Білоус, депутат Івано-Франківської міськради, громадський діяч, публіцист Андрій Микитин, представник ВО «Свобода» у Львові Андрій Холявка, політичний експерт Віталій Загайний, політолог, кандидат філософських наук Олександра Решмеділова, представники ОБСЄ Рита Леаль Сільва, Ольга Радкевич, представники молодіжних організацій, активісти, громадські працівники і підприємці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.