Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

теракти у Франції

slovoidilo.ua

Четвер, 19 листопада 2015, 10:11

У Франції спіймали вісім терористів

теракти у Франції

Французька поліція заарештувала 8 осіб під час спецоперації у Сен-Дені.

Про це повідомляє Euronews.

Вчора, 18 листопада, у Сен-Дені французька поліція провела спецоперацію, під час якої заарештувала групу терористів, проте підозрюваного організатора терактів у Парижі Абдельхаміда Абаауда серед заарештованих не було.

Загинули під час рейду щонайменше двоє підозрюваних: чоловіка застрелив снайпер, а жінка висадила себе у повітря за допомогою пояса шахіда. Місцеперебування екстремістів встановили за допомогою прослуховування розмов і відстежування мобільних телефонів.

"Операція була надзвичайно складною: двері чорного ходу витримали перші вибухи, що дало терористам час підготуватися. Протягом години тривала інтенсивна перестрілка. Спецпризначенці випустили близько п‘яти тисяч куль. Будівля виявилася дуже старою, тож нам довелося чекати, поки сапери підіпруть стіни, і лише тоді слідчі команди змогли безпечно продовжити огляд місця", – заявив прокурор Парижа Франсуа Моленс.

За його словами, ця група терористів готувалася до терактів у паризькому аеропорту Шарль де Голль та діловому кварталі Ля Дефанс.

Тим часом у результаті розслідування терактів у сміттєвому баку біля концертного залу "Батаклан” було знайдено телефон, з якого незадовго до нападу відправили повідомлення: "ми починаємо". Слідство має визначити, кому відправили послання.

Нагадаємо, 13 листопада, приблизно о 21:30 год, у столиці Франції Парижі сталося практично одночасно шість терактів, внаслідок яких загинули понад 150 осіб, близько 200 отримали поранення, 80 з яких знаходяться в тяжкому стані.

Також міністри оборони країн ЄС підтримали прохання Франції надати їй військову допомогу через теракти в Парижі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.