Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Руслан Кошулинський

Четвер, 19 листопада 2015, 11:18

Кошулинський очолив фракцію Свободи у Львівській облраді

Руслан Кошулинський

Сьогодні розпочалася перша сесія Львівської облсної ради нового скликання.

Про це повідомив кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

На першій сесії було зареєстровано 83 депутати від 9 політичних партій, які пройшли в облраду.

Відтак, Блок Петра Порошенка має 20 мандатів, на виборах партія набрала 224 769 голосів, далі йде "Об'єднання "Самопоміч" із 14 депутатами та 150 337 голосами. 12 мандатів та 135 344 голосів у ВО "Свободи", ВО "Батьківщина" має 95 748 голосів та 9 мандатів, Громадянська позиція – 85 072 голосів та 8 мандатів, Укроп – 65 028 голосів та 6 мандатів, Радикальна партія Ляшка, Народний контроль та Народний Рух України мають 5 депутатів у облраді.

Також депутатом від ВО "Свободи" став Руслан Кошулинський, який у другому турі виборів міського голови Львова, набравши лише 38% голосів.

Під час сесії депутати утворили 7 фракцій:  ВО "Свободу" очолив Руслан Кошулинський, фракцію ВО "Батьківщина" – Юрій Гудима, Народний контроль – Андрій Білоус, Народний рух України – Богдан Гагалюк, Радикальну партію Ляшка – Юрій Візняк, фракцію Укропу очолив Юрій Сидорович, а Блок Петра Порошенка – Катерина Кеньо.

Що ж до "Об'єднання "Самопоміч", то партія наразі не визначилася із тим, хто її представлятиме у облраді.

Також на сесії було прийняте рішення про створення тимчасової лічільної комісії, одним із членів якої став порошенківець Олександр Ганущин.

Нагадаємо, сьогодні на сесії депутати мають обрати голови Львівської обласної ради, першого заступника та заступників, постійні комісії, а також затвердити розмір заробітної плати голові обласної ради.

Зазначимо, до Львівської обласної ради проходять 9 політичний партій: Блок Петра Порошенка "Солідарність", ВО "Свобода", "Об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", Громадянська позиція, Народний Рух України, Укроп, Радикальна партія Ляшка, Народний контроль: перелік депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.