Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

теракт у Малі

ukrainian.voanews.com

П'ятниця, 20 листопада 2015, 17:51

У Малі терористи захопили в заручники відвідувачів та працівників готелю

теракт у Малі

Злочинне угрупування "Аль-Мурабітун" захопило в заручники 170 відвідувачів та працівників готелю у столиці Малі, 80 з яких вдалося звільнити у результаті штурму будівлі.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, сьогодні близько 09:30 год в готелі Radisson Blu у столиці Малі Бамако розпочалася стрілянина. Озброєні люди взяли в заручники 170 відвідувачів та працівників готелю.

Як з'ясувалося пізніше, терористи належать до злочинного угрупування "Аль-Мурабітун", яке базується на півночі Малі, в неї входить переважно арабське населення країни.

У готелі Radisson перебувала делегація представників ООН з різних країн світу та іноземні туристи, а під час штурму будівлі було звільнено 80 заручників. Наразі до готелю підтягуються миротворці ООН.

Піл час операції загинули п'ять співробітників багатопрофільного комплексної місії ООН зі стабілізації у Малі, чотири солдата малійской армії і четверо терористів.

Нагадаємо, 13 листопада, приблизно о 21:30 год, у столиці Франції Парижі сталося практично одночасно шість терактів, внаслідок яких загинули понад 150 осіб, близько 200 отримали поранення, 80 з яких знаходяться в тяжкому стані.

18 листопада у Сен-Дені французька поліція провела спецоперацію, під час якої заарештувала групу терористів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.