Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

рух транспорту

Понеділок, 23 листопада 2015, 12:27

Укртрансінспекцію ліквідують до кінця цього року

рух транспорту

Замість Укртрансінспекції в Україні запрацює нова служба з безпеки на транспорті.

Про це повідомляє урядовий портал.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський презентував нову службу з безпеки на транспорті – Укртрансбезпеку, яка покликана змінити підхід до поняття безпеки на автомобільному, залізничному та водному транспорті.

Нова служба замістить Укртрансінспекцію та Укрморрічінспекцію, які будуть ліквідовані до кінця 2015 року.

"За статистикою щорічно в ДТП гине до 5 тисяч українців. Це більше, ніж в зоні АТО. У Швеції, наприклад, цей показник близько 200 осіб в рік. Левова частка аварій стається через несправність транспорту. Тому сьогодні наше основне завдання і найважливіший пріоритет – безпека, в першу чергу, пасажирських перевезень", – зазначив Андрій Пивоварський.

Відтак, Укртрансбезпека запрацює з весни наступного року.

"Це буде абсолютно нова структура на зразок національної поліції. Ми плануємо забезпечити працівникам достойний рівень заробітної плати, аби їм не доводилося опускатися до хабарів", – заявив міністр інфраструктури.

Наразі проходять навчання викладачів, також досвідом діляться польські експерти. Завдяки допомозі європейських інвесторів планується закупити 71 мобільний комплекс для роботи нової служби.

Нагадаємо, 18 листопада в Україні були офіційно ліквідовані Державна автомобільна інспекція і Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ Державної інспекції безпеки дорожнього руху.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.