Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

lb.ua

Понеділок, 23 листопада 2015, 15:07

Нідерланди і Швеція вимагають продовжити санкції проти Росії

Євросоюз

Міністри закордонних справ Нідерландівта Швеції виступили за продовження Євросоюзом антиросійських санкцій.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив сьогодні, 23 листопада, на прес-конференції у Києві міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс, його країна виступає за продовження санкцій, запроваджених Заходом проти Росії після анексії Криму та дестабілізації ситуації на Донбасі.

"Я вважаю, що важливо кожного разу надавати особливого значення тому, що ми не визнаємо незаконну анексію Росією Криму, і ми продовжуємо підтримувати режим санкцій Європейського Союзу проти Криму", – наголосив Берт Кундерс.

Зазначимо, раніше міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом наголошувала, що санкції проти Росії повинні продовжувати діяти.

"Ми належимо до тих країн-членів Європейського Союзу, які вважають, що санкції стосовно Росії повинні залишатися незмінними. Ми також вважаємо, що Росія повинна звільнити Надію Савченко та інших незаконно затриманих українських громадян", – повідомила Маргот Вальстрьом.

Нагадаємо, в червні ЄС затвердив рішення про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 року. Обмежувальні заходи стосуються таких сфер економіки, як фінанси, енергетика, військово-промисловий сектор. Доекономічних санкцій ЄС проти РФ приєдналися Чорногорія, Албанія, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн, і Україна.

Також 19 червня Євросоюз продовжив обмежувальні заходи у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя.

Проте, починаючи із 31 жовтня, Євросоюз призупинив на чотири місяці більшість санкцій щодо Білорусії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.