Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Парубій

Понеділок, 23 листопада 2015, 16:51

Парубій вважає бійки Парасюка ідіотизмом та провокацією

Володимир Парубій

Львівські громадські діячі вважають побиття Парасюком Пісного у Верховній Раді провокацією та злочином.

Сьогодні, 23 листопада на прес-конференції громадських діячів Львівщини "Політичне безкультур'я чи провокації?", голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій заявив, що через бійку нардепа Володимира Парасюка у Верховній Раді Європа відмовить Україні у асоціації з ЄС.

"До літньої людини підходить депутат від Львівщини по столу і б'є ногою в голову. Це взагалі дикість, яка не вміщається у жодні рамки. Кампанія бійок доходить до ідіотизму. Тому ми вирішили висловитися, щоб якось зупинити цю вакханалію. З такими політиками нас ніхто не пустить в Європу", – наголосив Парубій.

За його словами, такі події є спрямованою провокацією ворога, яка напрявлена на те, щоб показати усьому світові, що українці не вміють керувати власною країною.

"Наші львівські депутати, ще з 90-х рр ніколи не вчиняли публічних бійок, особливо на камеру. Я, особисто, вважаю це провокацією", – зазначив Володимир Парубій.

Натомість голова Львівського обласного товариства політв'язнів і репресованих Петро Франко назвав удар Парасюка злочином, адже у Пісного внаслідок цього були виявлені тілесні пошкодження.

"Це надзвичайно великий має бути спеціаліст, який так ногою вміє вдарити прямо в лице. Боксери знають, якщо людину б'ють по щоці, то вона втрачає свідомість. Не знаю, яким чудом він вижив після удару. Депутат – це слуга народу. Він не має права робити таких речей", – повідомив Петро Франко.

Нагадаємо, 19 листопада в ході засідання комітету з питань запобігання і протидії корупції у Верховній Раді Володимир Парасюк, який є членом цього комітету, вдарив заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василя Пісного. Усе розпочалося з того, коли Василь Пісний заявив Парасюку, що він зробив для Революції гідності та для Майдану більше, ніж останній.

Того ж дня Василь Пісний звернувся зі заявою до Генеральної прокуратури щодо "завдання йому тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.