Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Пелахатий

Понеділок, 23 листопада 2015, 18:14

Пелехатий і Парубій вважають Пісного захисником львівського Євромайдану

Олег Пелахатий

Олег Пелехатий та Володимир Парубій вважають Василя Пісного справжнім українцем та незамінною людиною під час Євромайдану у Львові.

Сьогодні, 23 листопада на прес-конференції громадських діячів Львівщини "Політичне безкультур'я чи провокації?" громадський діяч Олег Пелехатий та голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій розповіли про заслуги Василя Пісного під час Революції Гідності.

"Я з ним познайомився під час останнього Майдану у Львові, він входив в громадську раду, яка була утворена при обласній раді та куди входили більшість громадських оргвнізацій міста. У ніч гніву він себе провив як твердий українець. Саме тоді була спроба захопити обласну раду. Я, Петро Несторович, голова обласної ради та Василь Пісний об'їхали всіх керівників-силовиків міста, прокуратуру, пожежників, СБУ. Пісний проявив себе як людина, що вболіває за українську державність. Мені дивно, що молода людина, яка, можливо якось і проявила себе на Майдані, так поводиться з літньою людиною", – заявив Олег Пелехатий.

Також Пелехатий наголосив, що він не в курсі незаконних оборудок, які закидають Пісному, адже власного бізнесу не має і не орієнтується у цій сфері.

"Головна заслуга, що нас не били та не судили у Львові під час Майдану, – це заслуга Пісного. Якщо десь і виникали конфліктні ситуації, то Пісний їх гасив. Перші дні Львів забезпечував Майдан усім необхідним, проте нас не пускали до Києва – Пісний все владнав. Також була ситуація, коли поранених хлопців везли до Польщі на лікування, а вони не мали віз. Я звернувся до Василя Пісного за допомогою і ми вже через годину вирішили цю проблему", – додав Володимир Парубій.

Зазначимо, голова Львівського обласного товариства політв'язнів і репресованих Петро Франко назвав Парасюка злочинцем, а Парубій вважає бійки Парасюка ідіотизмом та провокацією.

Нагадаємо, 19 листопада в ході засідання комітету з питань запобігання і протидії корупції у Верховній Раді Володимир Парасюк, який є членом цього комітету, вдарив заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василя Пісного. Усе розпочалося з того, коли Василь Пісний заявив Парасюку, що він зробив для Революції гідності та для Майдану більше, ніж останній.

Того ж дня Василь Пісний звернувся зі заявою до Генеральної прокуратури щодо "завдання йому тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.