Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

ukrtime.com

Вівторок, 10 липня 2012, 19:20

Львівська міськрада блокує процес виготовлення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

Процес виготовлення проекту рекультивації Грбовицького сміттєзвалища, який передбачений угодою між Львівською міською радою та ВАТ «Гірхімпром», затягується через брак фінансування. Про це повідомило Держуправління охорони навколишнього природного середовища.

Незважаючи на те, що наприкінці 2011 року на проектну документацію з обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 450 тис. грн., робота й надалі не завершена через брак фінансування з боку Львівської міської ради, - сказано у повідомленні.  

Також, станом на сьогодні  триває пошук земельної ділянки для будівництва міського полігону ТПВ.

Кількість відходів, захоронених на Грибовицькому  сміттєзвалищі сьогодні становить більше 11 млн. тонн, що значно перевищує допустимий обсяг відходів, який може бути розміщено на сміттєзвалищі.

За наявними в Держуправлінні даними моніторингу довкілля, функціонування Грибовицького сміттєзвалища має безпосередній вплив на забруднення поверхневих і підземних вод та атмосферного повітря. Поверхневі води забруднені важкими металами (іонами свинцю, нікелю, марганцю), а води криниць, що розміщенні в зоні впливу сміттєзвалища, забрудненні хромом. Також опосередкованому впливу піддаються грунти.

На сьогодні Грибовицьке сміттєзвалище функціонує з порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.