Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

преса

irtka.if.ua

Вівторок, 24 листопада 2015, 12:30

Державним органам влади заборонили мати власне видання

преса

Верховна Рада заборонила органам державної влади засновувати друковані ЗМІ.

Сьогодні, 24 листопада, на сесії Верховна Рада ухвалила законопроект №1123 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації".

За цей законопроект проголосували 260 народних депутатів.

Проект закону визначає способи реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

Реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюватиметься:

- вихід органів влади із складу засновників ЗМІ у разі відсутності державного майна у майні редакції;

- вихід органів влади із складу засновників ЗМІ з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення та тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації;

- вихід органів влади із складу засновників ЗМІ з наступною приватизацією майна редакції, що перебуває у державній чи комунальній власності;

- перетворення друкованих засобів масової інформації, заснованих центральними органами виконавчої влади, в офіційні друковані видання.

Документ містить також норму, відповідно до якої реформованим ЗМІ може бути надана державна підтримка за рахунок коштів держбюджету. Надання державної підтримки здійснюється за умови забезпечення функціонування друкованого засобу масової інформації, збереження його назви, цільового призначення та тематичної спрямованості.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.