Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Середа, 25 листопада 2015, 11:53

Лідером із безробіття на Львівщині є Стрийський район

Центр зайнятості

Найвищі показники із безробіття у області зареєстровані у Стрийському районі та Новому Роздолі.

Згідно із даними департаменту економічного розвитку торгівлі та промисловості Львівської ОДА щодо оцінки рейтингових позицій районів та міст Львівської області, станом на 1 листопада цього року, серед міст області найбільше безробіття зафіксовано у Новому Роздолі: тут на 1 тис осіб працевлаштовано лише 168 найманих працівників. Не краща ситуація у Дрогобичі (189 найманих працівників) та у Бориславі (202 працівників).

Найнижчі показники із безробіття спостерігаються у Трускавці – 356 найнятих працівників та у Львові (356).

Щодо співвідношення кількості зареєстрованих безробітних до чисельності населення, то цей показник складає 3% у Моршині, 2,1% – у Бориславі та 1,7 – у Новому Роздолі.

Щодо районів Львівщини, то тут співвідношення зареєстрованих безробітних до чисельності населення розподілено наступним чином: 1,3% – у Перемишлянському районі, 1,2% – у Бродівському, Жидачівському, Турківському, Старосамбірському, Миколаївському, Золочівському районах.

Найбільше безробітних зареєстровано у Стрийському районі області (53,5 найманих працівників на 1 тис населення). На другому та третьому місці із безробіття населення опинилися Дрогобицький (75,2 найманих працівників) та Золочівський (76,1) райони.

Найбільше працівників на тисячу населення зареєстровано у Жидачівському районі – 261,5 осіб.

Зазначимо, найкращі показники із обсягу реалізованої продукції на Львівщині у Кам'янка-Бузькому району, а найгірші – у Турківському, а лідерами області із експорту є Стрийський район, Львів та Новий Розділ. Найбільші обсяги будівельних робіт на одну особу були зареєстровані у Стрийському районі та Моршині.

Лідером з сілького господарства на Львівщині є Буський район, а за обсягом капітальних інвестицій на одиницю населення лідирують Моршин, Трускавець та Радехівський район.

Нагадаємо, у жовтні кількість зареєстрованих безробітних становила 20,5 тис. осіб, з них 64,6% – жінки та 47,7% – молодь у віці до 35 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.