Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

житло

Середа, 25 листопада 2015, 15:39

Найбільший попит на житло у Бориславі та Львові

житло

На Львівщині найбільше здали в експлуатацію житла у Бориславі, Львові та Пустомитівському районі.

Згідно із даними департаменту економічного розвитку торгівлі та промисловості Львівської ОДА щодо оцінки рейтингових позицій районів та міст Львівської області, житло найбільш затребуване у Львові, а наймеше – у Новому Роздолі.

Відтак, станом на 1 листопада цього року, лідером за обсягом прийнятого в експлуатацію житла у розрахунку на 10 тис. осіб населення став Пустомитівський район (3810,3 кв м загальної площі). Найгірші результати у Сокальського (167,7 кв. м), Жидачівського (272,6 кв. м) та Радехівського (275,9 кв. м) районів.

Щодо темпів зростання прийнятого в експлуатацію житла, то найкращі показники, порівняно із минулим роком, у Бродівського – 292,1%, Жидачівського – 244,8% та Золочівського –155,8% районів.

Із міст області найбільше готового житла здали в експлуатацію у Бориславі (2762,5 кв. м) та Львові (2446,4 кв. м), а найменше – у Червонограді (172,4 кв. м). У Новому Роздолі, станом на початок листопада, не здали жодного квадратного метра житла.

За темпами зростання прийнятого в експлуатацію житла лідирують Львів (118,6%) та Стрий (189,1%).

Зазначимо, найкращі показники із обсягу реалізованої продукції на Львівщині у Кам'янка-Бузькому району, а найгірші – у Турківському, а лідерами області із експорту є Стрийський район, Львів та Новий Розділ. Найбільші обсяги будівельних робіт на одну особу були зареєстровані у Стрийському районі та Моршині.

Лідером з сілького господарства на Львівщині є Буський район, за обсягом капітальних інвестицій на одиницю населення лідирують Моршин, Трускавець та Радехівський район, а найвищі показники із безробіття у області зареєстровані у Стрийському районі та Новому Роздолі.

Найбільша заборгованість із заробітної плати зареєстрована у Жидачівському районі та Моршині.

Нагадаємо, загалом у області введення в експлуатацію багатоквартирного житла у вересні зросло на 37,8%, порівняно з минулим роком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.