Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.112.ua

Четвер, 26 листопада 2015, 13:00

Відтепер реєструвати бізнес стало простіше

Верховна Рада

Верховна Рада спростила реєстрацію бізнесу: права передали органам місцевого самоврядування та банкам.

Сьогодні, 26 листопада, на сесії Верховна Рада України ухвалила закон №2983 "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань".

За цей законопроект проголосували 247 народних депутатів.

Відтак, законом врегульовуються відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, громадських формувань без статусу юридичної особи, фізичних осіб – підприємців, статутів територіальних громад та символіки.  

Законопроект спрямований на оптимізацію витрат державних коштів, які спрямовуються на забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, Єдиного ліцензійного реєстру, Реєстру документів дозвільного характеру, Єдиного реєстру громадських формувань та Реєстру громадських об’єднань, Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Зокрема, закон передбачає передачу органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам, банкам повноважень з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.