Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

віза

micto.cz

П'ятниця, 27 листопада 2015, 16:53

Росія відмовилася від безвізового режиму з Туреччиною

віза

З 1 січня наступного року Росія скасовує безвізовий режим з Туреччиною.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, загрози, які йдуть з боку Туреччини, цілком реальні, відтак безвізовий режим скасують.

"Керівництвом РФ прийнято рішення призупинити безвізовий режим, який зараз діє між Росією і Турецькою Республікою. Це рішення набуде чинності з 1 січня наступного року", – заявив Сергій Лавров.

Зазначимо, раніше Сергій Лавров в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу заявив, що катастрофа російського літака Су-24 буде мати серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин і не залишиться без відповіді.

Також міністерство закордонних справ Росії рекомендувало росіянам покинути територію Туреччини.

Нагадаємо, 24 листопада Туреччина збила російський бойовий літак СУ-24 після того, як він порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією.

У результаті цього впав курс російського рубля та турецької ліри, порівняно з доларом та євро, а російський уряд посилив контроль за харчовою продукцією з Туреччини. Наразі Кремль готовий вдатися до звичних заходів – економічних санкцій та розв‘язати торговельну війну з Туреччиною.

ООН і НАТО у цьому інциденті підтримали Туреччину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.