Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

fun.management.com.ua

Середа, 11 липня 2012, 13:24

Садовий не доповів у прокуратуру про зловживання своїх чиновинків-освітян

Станом на 13.00 сьогодні у органи Прокуратури Львівської області не надходило жодних звернень від посадовців органів місцевого самоврядування з приводу виявляння фактів корупції у райвідділах освіти Львова. Про це повідомлиа прес-служба Прокуратури Львівської області. 

 

"Жодних звернень з цих підстав від посадовців органів місцевого самоврядування до органів прокуратури не надходило", - сказано у повідомленні прокуратури. 

Натомість прокуратура повідомляє, що продовжуються перевірки додержання вимог бюджетного законодавства в органах освіти м.Львова. під час яких виявлені численні факти фінансового зловживання працівників навчальних закладів Львова. 

"Майже 300 тис. грн. незаконно витратили працівники однієї зі спеціалізованих загальноосвітніх шкіл. Зараз із цього питання відкрита кримінальна справа та тривають розслідування.

Окрім того, прокуратура виявила махінації бухгалтера ще однієї львівської школи на суму у розмірі близько 600 тис, які та перевела на свій рахунок, свідомо вказуючи недостовірні дані щодо зарплат працівників навчального заходу. Із цього питання також порушена кримінальна справа", - зазначено у повідомленні. 

Прокуратура також володіє інфомрацією про причетність до грошових махінацій посадових осіб окремих райвідділів освіти Львова.

Натомість, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що він звернувся до правоохоронних органів, адже в ході реформи системи освіти у Львові його працівниками були виявлені факти розкрадання майже 4 млн. грн. бюджетних коштів, призначених на виплату зарплати вчителям Галицького району. 

"Як засвідчує перевірка управління контролю і аудиту департаменту «Адміністрація міського голови», з березня 2010 року до квітня 2012 року виявлено порушень на суму до 4 млн грн у фінансово-господарській діяльності районного відділу освіти", - сказано у повідмоленні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.