Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 2 грудня 2015, 14:23

Порошенко дозволив збільшити видатки на армію до 100 мільярдів

Петро Порошенко

Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО щодо оборонного бюджету країни на 2016 рік.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відтак, Петро Порошенко ухвалив рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про пропозиції до проекту Закону України» «Про Державний бюджет України на 2016 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України» та про рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про забезпечення видовою інформацією державних органів» від 11 листопада 2015 року.

Згідно з цим уряду пропонується збільшити видатки у бюджеті-2016 на оборону в обсязі 5% від валового внутрішнього продукту, а фінансування потреб передбачити в обсязі не менше 100 млрд грн із державного бюджету.

Також передбачено видатки на розвиток озброєння, військової та спеціальної техніки для потреб Збройних Сил України з урахуванням стандартів держав – членів НАТО і визначено пріоритетні напрямки фінансування.

Окрім цього МЗС разом з Міністерством оборони, МВС та Службою безпеки доручено у 2016 році активізувати роботу щодо використання ресурсів трастових фондів НАТО, іншої міжнародної технічної та гуманітарної допомоги з метою нарощування оборонного потенціалу України.

У рішенні РНБО Міністерству фінансів доручено посилити контроль за додержанням вимог бюджетного законодавства у сфері національної безпеки і оборони та забезпечити своєчасне реагування на факти порушення такого законодавства.

Нагадаємо, наразі Міністерство оборони готується до старту роботи в Україні 5 трастових фондів НАТО на загальну суму 5,4 млн євро через які здійснюватиметься допомога країн НАТО українським Збройним силам.

Зазначимо, вчора Міністерство фінансів оприлюднило проект державного бюджету на наступний рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.