Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забудова

Середа, 2 грудня 2015, 16:32

У Львові з'явилася офіційна карта незаконних забудов

забудова

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський презентував інтернет-карти, на яких можна знайти самочинні забудови та проекти будівництв у місті.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, Юліан Чаплінський розробив 2 он-лайн-карти: перша – з нанесеними містобудівними умовами та обмеженнями на об’єкти, які перебувають на стадії будівництва або ж лише плануються, і друга – зі скандальними самочинними забудовами, на які місто документи не видавало.

За його словами, наразі на першу карту нанесено 200 об’єктів – житлових будівників, готелів, офісів, промислових будівель, медичних закладів тощо, на які видано містобудівну документацію, проте дані будуть регулярно оновлюватися.

На карту незаконних забудов нанесено 30 об’єктів, серед яких, зокрема, будівництво на вулицях Личаківській, 259, Братів Міхновських, 37, Хмельницького, 284, Снопківській, 18, Панча, 18, Варшавській-Сосновській, Голубовича, Лукаша та інших.

«Увазі львів'ян пропонується 2 Гугл-мапи для ознайомлення зі станом будівництва у Львові. Перша – це карта містобудівних умов та обмежень. На ній львів'яни можуть в різних шарах побачити умови та обмеження для кожної будівлі, яка планується до будівництва. Тобто, публіка може спокійно подивитись, що відбувається в їхньому районі, які об’єкти будуються.

Натомість, друга карта – це те, чим варто користуватися людям, які хочуть придбати житло. На ній нанесено ті об'єкти, на які управління архітектури не видавало умов та обмежень, а також об'єкти, виконані з порушенням наданих вихідних даних, зокрема – поверховості, а відтак – мають всі шанси не бути введеними в експлуатацію. Таким чином, мешканці можуть перевірити будову на «скандальність» перед тим, як купувати там квартиру», – зазначив Юліан Чаплінський.

Зазначимо, містобудівні умови та обмеження – це не дозвіл на будівництво, а лише вихідні дані для проектування – лише після їх отримання проектант може робити проект, який пізніше потрапляє на експертизу. Лише отримавши позитивний висновок цієї експерти, інспекція Архбудконтролю надає декларацію на будівництво, фактично – дозвіл. Та ж інспекція і повинна приймати в експлуатацію та звіряти дані.

Мапу забудов можна переглянути тут.

Нагадаємо, ще у квітні у Львові неофіційно появилася карта, де можна переглянути розташування незаконних забудов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.