Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михаїл Саакашвілі

П'ятниця, 4 грудня 2015, 15:46

Саакашвілі позбавили грузинського громадянства

Михаїл Саакашвілі

Президент Грузії позбавив Михаїла Саакашвілі громадянства – відтепер він громадянин лише України.

Про це повідомляє УНІАН.

Відтак, Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі підписав розпорядження про позбавлення громадянства країни Михаїла Саакашвілі.

Зазначимо, як зазначила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, 3 грудня міністерство рекомендувало президентові країни позбавити Саакашвілі грузинського громадянства та направило висновок-рекомендацію про припинення громадянства Грузії екс-президенту країни, а сьогодні громадянину України Михаїлу Саакашвілі.

"Ми надали Михаїлу Саакашвілі передбачений законами Грузії приблизно місяць на висловлення своєї позиції з приводу припинення його громадянства. Лист мін'юсту йому було вручено в Одесі 3 листопада, але він не відповів, тому процедура зрушилася з місця, і висновок мін'юсту сьогодні направлено президенту Маргвелашвілі", – заявила Тея Цулукіані.

Раніше Саакашвілі пояснлював відмову від громадянства Грузії, тим, що інакше він був би приречений на тюремне ув'язнення на батьківщині.З

Нагадаємо, 30 травня екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі очолив Одеську ОДА, тоді Петро Порошенко надав йому українське громадянство.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.